Carnaval 2020

Het zit er weer op. De confetti hebben we uit onze haren geschud en de serpentines liggen bij het oud papier. Maar wat hebben we een fantastische tijd gehad! Die tijd begon in juli al, eerst in het geheim, maar na de bekendmaking op 9 november voor de echtes. Bekendmakingen, recepties, feesten met Kans Plus, kletsavonden, prinsentreffen……. Te veel om op te noemen, en echt allemaal even leuk! Met als hoogtepunt uiteraard de laatste 5 dagen waarin íedereen carnaval viert. Ook die dagen waren fantastisch!

Op vrijdag begon het allemaal met een bezoek aan de basisschool. Samen met 200 jongens en meiden, groot en klein in de polonaise en even later genieten van hun mooie optocht. Die avond gingen we los bij Ball-In, waar we de carnaval echt goed hebben afgetrapt.

Zaterdag ochtend begon met de Raopers in de kerk in Lieshout, vervolgens door naar de tent op het Heuvelplein in Beek en Donk waar we de sleutel kregen overgedragen van de burgemeester, om meteen weer door te gaan om te gaan feesten bij Bo & Zo. Wederom een geweldige dag!

Die zondag ochtend leek de optocht even letterlijk en figuurlijk in het water te vallen. Maar wij Laarbeekenaren laten ons niet klein krijgen door een beetje water. We zijn niet voor niks ‘Waterpoort van de Peel’. Dus steken af, poncho’s aan en dansen maar. Wederom een memorabele ervaring die de boeken ingaat! Die avond hebben we er na de prijsuitreiking weer met z’n allen een goei feestje van gemaakt!

Ook op maandag hadden we een vol programma met brunchen, kindermiddag, veel polonaises, lachen en gezelligheid, met als kers op de taart een ‘foute avond’ met Radje voor de sfeer. Wat een top feest!

Dinsdags begonnen we rustig met een ontbijt met de carnavalsvereniging. Het was eigenlijk een lunch, maar ik denk dat het toch echt voor iedereen een ontbijtje was. Gevolgd door het gezellige kindercarnaval waarbij we als afsluiting afscheid namen van de jeugdraad en hun hoogheden. Voor hun zat het er op, wij mochten nog heel eventjes genieten. Nog een laatste avond dansen en plezier maken. Maar ook een mooie en bijzondere avond waarop we samen met de club afscheid hebben genomen van het carnavalsseizoen, afscheid van een hele mooie, bijzondere, geweldige en onbeschrijfelijke tijd.

We hopen dat iedereen in het Heidurp en omstreken net zo’n fijne carnaval heeft gehad als wij. En we willen iedereen bedanken die mede gezorgd heeft voor deze fantastische tijd.

Als wij dit fantastische gevoel konden vangen,
Dan kreeg iedereen een flesje vol.
Dan dronken we de wereld mooi,
En proosten we samen op de lol.

Prins Erik & Prinses Ilse
Adjudant Ton & Hofdame Irma