Dansmariekes CV de Heikneuters treden op in eigen huis

In april zijn de Dansmariekes van CV de Heikneuters uit Mariahout weer begonnen met hun wekelijkse trainingen. Normaal gesproken zouden ze nu al enkele optredens achter de rug hebben en om de meiden te belonen voor hun inzet tijdens de training mochten ze voor het eerst hun dansen tonen in het Buurthuis.

Twee gardes, bestaande uit zeven en negen meiden, betraden geheel in tenue en met de haren in een knot het podium. Voor de negen jongste meiden was dit hun eerste officiële optreden. Irma Gottenbos heeft de optredens opgenomen zodat alle fans de dansen thuis kunnen bekijken. Christine van den Berg heeft de meiden op de gevoelige plaat vastgelegd. Helaas ontbreken Silke en Ise van der Linden op de foto en film. Deze filmpjes zijn gemaakt toen de corona maatregelen nog niet zo streng waren als ze nu zijn.

Ondanks dat Corona en de maatregelen die daarbij horen ervoor gezorgd heeft dat er dit seizoen geen carnavalsactiviteiten plaatsvinden, hebben de Heikneuters er toch voor gekozen om de jongste garde in het nieuw te steken. Rina Jonkers, de oma van Dansmarieke Janne van Heeswijk, kreeg een speciaal moment van aandacht om haar te bedanken. Zij werd extra in het zonnetje gezet omdat ze alle rokjes voor de mini’s aan de tenues heeft gemaakt. De mini garde, met meiden van 5 tot 7 jaar, stond dan ook te shinen in hun nieuwe tenues!

Daarnaast wil CV de Heikneuters alle trainsters bedanken. Marianne Schepers, Inge van de Ven, Janne van Heertum, Senna van Vijfeijken en Kylie van Hoof hebben ervoor gezorgd dat de meiden na bijna een jaar trainen de dansen goed onder de knie hebben en een mooi resultaat hebben neergezet samen.

Voor film kleinegarde klik HIER

Voor film Grote garde klik HIER