Notice: Undefined property: stdClass::$page_pagetype in /home/p14269/domains/heikneutersmariahout.nl/public_html/include/head.inc.php on line 90

Mariahout geniet van een weekend Zomerfeesten

De eerste editie van de Zomerfeesten in Mariahout was een groot succes. De zomerse temperaturen deden het weekend eer aan en hebben absoluut bijgedragen aan de goede sfeer. De organisatie van een weekend vol met humor, sportiviteit en natuurlijk feest, was in handen van CV de Heikneuters in samenwerking met de Oranjebar en het Openluchttheater Mariahout. 

Vrijdagmiddag werd er afgetrapt met de ontspanningsmiddag voor senioren. Met het thema ‘puur en anders nie’ ging de KBO Ontspanningsgroep voor goud. Met sketches, playback en dans wisten zij het publiek te verassen en volgden de hilarische momenten elkaar snel op. Kletser Frans Bevers en ‘Dè Velt Op’ uit Aarle Rixtel maakten de middag compleet. 

Na een ontspanningsmiddag vol humor was het ’s avonds de beurt aan de Zomerton. Een bekend thema op de jaarlijkse agenda van het Openluchttheater in Mariahout en dit jaar voorzien van een Mariahouts sausje. Met recht kan men zeggen de kers op de taart. Met presentatoren Hein Gilsing en Albert van den Bogaard, kletsavondgroepen ‘Altijdgoe’ en ‘Kiek ons’ en de showdans van de dansmariekes was er volop te genieten van humor, zang en dans van eigen bodem. Of zoals ‘Altijdgoe’ zong: “Geniet van deze avond, met eigendorps talent. Ze kletsen, zingen, ballen ut makt feest in deze tent”. De ‘Skon Vrouwkes’ stonden garant voor een sfeervolle opkomst van alle artiesten en de kletsers waren op dreef. Er werd volop gelachen en de sfeer zat er goed in. Na de voorstelling was het dan ook erg gezellig op de afterparty in het OLTM. 

Kippenvel
Zaterdagochtend stond in het teken van een openluchtmis in het Openluchttheater. De prachtige ambiance die muzikaal werd opgeluisterd door een Laarbeekse gelegenheidskapel en koor Re-choice gaf menig bezoeker kippenvel. Een groot compliment voor de organisatie en in het bijzonder Gerrie van den Broek. Na de mis sprak wethouder Ron van de Berkmortel lovende woorden over dit initiatief en de betrokkenheid van de Laarbeekse inwoners. Want betrokkenheid maakt een dorp en gemeente leefbaar, wat perfect aansluit bij ‘25 jaar Laarbeek’.

Zaterdagmiddag was de jeugd uitgenodigd op het Oranjeplein waar in samenwerking met ‘Yammas’ een uitdagende zeskamp klaarstond. Het ‘sokkenspel’ en ‘matras hoppen’ zorgden voor de nodige hilariteit, waar de waterspellen de broodnodige verkoeling brachten op deze zonovergoten middag. Er heerste een gezonde onderlinge competitie, met plezier voorop. En ook aan de kleinste kinderen was gedacht. Zij konden zich vermaken met een ‘eigen’ springkussen en een aantal leuke spellen. En tijdens de pauzes van de zeskamp lieten zij hun buikschuifkunsten zien. Ook was er in de middag een jeu-de-boules toernooi waar de Laarbeekse verenigingen elkaar uitdaagden. Een spannende wedstrijd met 64 deelnemers uit alle Laarbeekse kernen. Kortom voor jong en oud een zeer geslaagde sportieve middag! Voor herhaling vatbaar was de algemene conclusie. 

Grote feestavond
’s Avonds was het tijd voor de grote feestavond. En een feest dat werd het! In de sfeervolle tent bij de Oranjebar verzamelden zich jong en oud en was het bere gezellig. ‘Immerhansie’ en ‘zanger Kafke’ waren zonder meer de hoogtepunten van deze avond en de hele tent ging op zijn kop! Zondagochtend trapte de organiserende CV de Heikneuters af met een brunch voor de leden, die overging in een Hollandse terrasmiddag met een mooi programma van Carlos Donkers. Wederom wisten jong en oud hun weg naar het Oranjeplein te vinden en het bleef nog lang gezellig. CV de Heikneuters is trots op een enorm geslaagd weekend en bedankt eenieder die hier zijn of haar steentje aan heeft bijgedragen. Zeker ook OLTM en de Oranjebar. Tot volgend jaar!